Han sto ute og skrapte sludd av frontruta, Pappa Glom. Det snødde tett og sidelengs. Hvit masse klebet seg til bilen. I det øyeblikket Pappa Glom hadde børstet av samtlige ruter, var det bare å gå på en ny runde med kosten. Vinden strøk rundt ørene hans, og store, hvite filler kilte seg inn mellom kjake og skjerf.

Inni bilen satt resten av familien: Barn (27), Barn (31) og Mor Glom. Vi var på påskeferie sammen, den gode, gamle kjernefamilien. Og mens det stormet som verst, og far basket rundt der ute i snødrevet, slo det oss at det er rart hvor fort man deiser inn i gamle roller når barndomsbesetningen atter samles.

Restaurantregningen hadde Pappa Glom akkurat betalt. Kvelden hadde han satt av til å pakke på bilen. Mor Glom skulle ta seg av opprydningen innomhus. Barn (27) og Barn (31) skulle spise sjokolade og spille brettspill. Sånn var planen.

Pappa Glom hadde kostet ferdig. Han skred inn bak rattet. Med stødig hånd manøvrerte han doningen ut av den nærmest uframkommelige parkeringsplassen og satte kursen mot bensinstasjonen for å fylle opp tanken før morgendagens hjemreise. Baksetetroppen løftet ikke en finger. Vi satt sammenkveilet under hvert vårt pledd.

Bevare meg vel: Vi har for lengst forlatt redet. I det daglige er vi svært skikket til å klare oss selv. Vi begynner rett og slett å bli etablert. Men det skjer noe underlig i det kjernefamilien samles. Mor trer inn i koordinatorrollen, far tar servicehatten på, og Barn (27) og Barn (31) blir barn igjen. Vi lar oss frakte rundt, vi lar oss varte opp og ikke minst betale for. Kort sagt: Vi lever herrens glade dager.

... mens vi tenker at det er ganske deilig å være barn av og til.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.