Nå sitter jeg her med forkjølelse og en vegg av arbeid foran meg – mens Facebook fylles opp av smørblide folk på veg til fjells med solbriller, nikkers og eggelikør i bagasjen.

Feriebildene begynte faktisk å strømme på allerede tidlig i forrige uke – en hel uke før selve hovedpåsken starter for alvor. Nå skal jeg ikke sitte her og surve og klage som en patetisk dorullkylling, men samtidig er det likevel nettopp det jeg velger å gjøre.

Uansett, disse ferieglade tjuvstarterne er sikkert de samme slaskene som har to ukers vinterferie i Trysil, tre uker på Madeira i mai, seks uker i Toscana i juli, høstferie i Spania – og selvsagt en god langweekend i New York før jul. Fri i hele jula er en selvfølge for slike mennesker. Da er vi vel snart oppe på rundt sjuogførti ferieuker i året. Har jeg valgt feil yrke?

Nei, vet du hva – jeg klarer meg fint uten ferie. Dessuten tror jeg ikke påsken er helt min høytid. Min liste over irriterende i-landsproblemer begynner å bli endeløst lang, men nylig bestemte jeg meg for å rangere de aller verste. Der kom jeg fram til følgende væskende gnagsår: Stekende sol, solkrem, folkemengder, bilkø, vått skiføre, klister, appelsin, fargen gul og dansker med sommerdekk. Jeg tror derfor kanskje det er like greit å holde seg langt unna Sjusjøen en stund framover. Sand mellom tærne er det eneste som kunne ha gjort turen til påskefjellet enda litt verre.

Sånn sett har jeg det mye bedre når jeg kan sitte trygt nede i lavlandet – mutters alene med byen helt for meg selv. Så lenge den voksende misunnelsen min forblir godt skjult bak en vegg av bitter og passiv-aggressiv avsky – og kaffemaskinen på jobb ikke slutter å virke – så burde jeg ligge an til tidenes beste påskeferie.

God høytid, dere!

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00