På fortau og i smale gater, på badestranda og i byparken, mens vi står bom stille i polkøa eller tusler tankefullt langs naturstien i Vangsåsa. Og vi har funnet oss i å bli truffet fra siden i fotgjengeroverganger, særlig de med trafikklys. De bare plutselig er der og kjører på deg med den aller største selvfølge. Pang så ligger du der og snuser grus fra asfalten. Overalt er det syklister som bare venter på å finne sitt mål. Nesten som hjortelusfluer sitter de i buskene og venter på neste offer.

Greit, det er vel sånn det skal være da. Men det som ikke er greit, det er å bli påkjørt av sykkel på trange fjellstier. På områder av fedrelandet som skulle være forbeholdt oss gående uten sykkel. Besseggen, for eksempel. Sjølveste tøffingen i Jotunheimen. Den som setter en mann på prøve og ei pyse på sidelinjen. Den ultimate bragden for en fjellgeit med gode sko og medbrakt matpakke. Den som har gått Besseggen vet hva livet kan by på for den som er tøff nok til å prøve.Sånn har det vært i minst 23 generasjoner. Men nå er en ny barriere brutt: En såkalt våghals, eller tullfjomp om du vil, har forsert Besseggen sittende på en sykkel i fart! Selvfølgelig med tv-kamera på slep, uten det hadde det jo ikke vært noe moro. Mens de fleste av oss stirrer aktsomt ned for ikke å trå feil på den smale eggen, kom altså denne fjompen syklende som var det det mest naturlige å gjøre den dagen. Hva blir det neste? Boksekamp i turskiløypa? Nakenbading i syltynne pilkehull?

Hva er egentlig så galt med å trille sykkelen sakte på en øde veg, og snuse på en villblomst eller lytte til stillheten helt uten kamera i nærheten? Kanskje til og med plukke et bær eller to rett i koppen?

Ha en avslappet helg.

Les også
Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.