Tilbake sitter vi andre, lett måpende. Han gir oss sjelden noe forvarsel om at han har tenkt seg av gårde, eller om at han synes det er på tide å køye. Beslutningen fattes i løpet av et nanosekund. Festen er over. God natt.

Så er det meg, brors rake motsetning. Jeg haler og drar i tida. Mens lillebror runder av med et smell når familien er samlet, lider jeg av særdeles velutviklet separasjonsangst. «Njeeeei, jeg får vel kanskje begynne å vurdere å dra hjem», kan jeg si når klokka nærmer seg elleve, men så sitter jeg der, da, i knitringen fra peisen eller ute i den (forhåpentligvis snart) lune sommerkvelden, og har slettes ikke lyst til å gå noe sted i det hele tatt. Jeg tenker så det knaker på refrenget, men aktiv handling kan du se langt etter.

Vi skravler litt til, og tida går. Jeg ser på klokka igjen. «Heisann, kvart på tolv, du! Nei, nå får jeg komme meg hjemover!» sier jeg, i forsøk på å berolige mor og far med at de snart skal få ta kvelden. Hva jeg venter på, er det neimen ikke godt å vite, men dess senere det blir, dess mer Albert Åberg blir jeg. Jeg «skal bare …» ha en liten slurk til med Pepsi Max før jeg stikker, «skal bare …» sjekke værmeldingen, før jeg sveiper meg gjennom Facebook, finner noen artige meningsytringer vi kan diskutere, ooog …

«Ojoj, nå er klokka halv ett, det begynte da å bli sent», utbryter jeg etter å ha tittet på armbåndsuret igjen. Jeg forsøker å høres overrasket ut. «Den klokka går jammen fort!». «Jaaaa…», svarer mor spakt, tydeligvis ikke like overrasket. Far glipper med øynene.

To timer på overtid, ut fra eget tidsskjema, tusler jeg ut porten og vender snuten i retning min egen kåk. Mens jeg lurer på hvordan i alle dager klokka kunne bli sååå mye. Denne gangen også.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00