Tilbake sitter vi andre, lett måpende. Han gir oss sjelden noe forvarsel om at han har tenkt seg av gårde, eller om at han synes det er på tide å køye. Beslutningen fattes i løpet av et nanosekund. Festen er over. God natt.

Så er det meg, brors rake motsetning. Jeg haler og drar i tida. Mens lillebror runder av med et smell når familien er samlet, lider jeg av særdeles velutviklet separasjonsangst. «Njeeeei, jeg får vel kanskje begynne å vurdere å dra hjem», kan jeg si når klokka nærmer seg elleve, men så sitter jeg der, da, i knitringen fra peisen eller ute i den (forhåpentligvis snart) lune sommerkvelden, og har slettes ikke lyst til å gå noe sted i det hele tatt. Jeg tenker så det knaker på refrenget, men aktiv handling kan du se langt etter.

Vi skravler litt til, og tida går. Jeg ser på klokka igjen. «Heisann, kvart på tolv, du! Nei, nå får jeg komme meg hjemover!» sier jeg, i forsøk på å berolige mor og far med at de snart skal få ta kvelden. Hva jeg venter på, er det neimen ikke godt å vite, men dess senere det blir, dess mer Albert Åberg blir jeg. Jeg «skal bare …» ha en liten slurk til med Pepsi Max før jeg stikker, «skal bare …» sjekke værmeldingen, før jeg sveiper meg gjennom Facebook, finner noen artige meningsytringer vi kan diskutere, ooog …

«Ojoj, nå er klokka halv ett, det begynte da å bli sent», utbryter jeg etter å ha tittet på armbåndsuret igjen. Jeg forsøker å høres overrasket ut. «Den klokka går jammen fort!». «Jaaaa…», svarer mor spakt, tydeligvis ikke like overrasket. Far glipper med øynene.

To timer på overtid, ut fra eget tidsskjema, tusler jeg ut porten og vender snuten i retning min egen kåk. Mens jeg lurer på hvordan i alle dager klokka kunne bli sååå mye. Denne gangen også.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.