Men elgen som tidlig på 90-tallet tok seg en spasertur over Gaalaas-bana midt i beste treningstid, burde havnet der. Freidig som den var, ga den blaffen i unge håpefulles drøm om å bli den nye Lothar Matthäus eller Jan Åge Fjørtoft, der den brøytet seg vei så gresstustene sto. Drøyt.

Dog var det ikke bare elgen som var en løs kanon på Gaalaas før fargefjernsynet. Også banemesteren på nevnte anlegg slo seg en gang løs. En fram til da talentfull spiller hadde ladet slegga, men endte i stedet opp med å få tuppen av Copa Mundial-skoen barbert.

Banemesteren hadde behov for å klippe gresset midt i skuddtreninga, og det er til å forstå at ingen fra det årskullet senere spilte høyere enn 3. divisjon. Trist.

Det fæleste eksempelet utspilte seg derimot på gatekjøkkenet på Olrud. For der satt en gang en kar som skulle nå over 1000 NHL-kamper og vinne Stanley Cup. Han var kaptein i verdens beste hockeyliga, og tjente millioner av kroner.

Nå satt han på et slitent gatekjøkken i Furnes, og lot ganen leke seg med en svett cheeseburger. Ingen vet hva Rob Blake tenkte om burgeren, men for områdets unge hockeyfans var det et mirakel. I tillegg gikk det rykter om at Alexei Yashin var observert i russisk tracksuit utenfor.

Ryktet ble aldri bekreftet, men det som er hogget i stein: aldri før har så mange stått og sett på en mann spise cheeseburger. Uspiselig.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.