Han var støvete og grå der han sto parkert og ikke hadde sett dagslys siden i september. For å være helt ærlig så var vinteren så lang at jeg nesten helt hadde utelukket at jeg ville få bruk for den i år, åssen skulle to meter snø rekke å smelte før det var jul igjen. Men det gikk fortere enn jeg hadde turt å håpe på, og etter kort tid med varme og sol så var vi der igjen. Urutinen stoppet første startforsøk. Gressklipperen sto i gir. Og da starter den jo ikke. Det hadde jeg glemt, men jeg hentet meg raskt inn. Og med girvelgeren i nøytral og choken på full, så smalt 10 hester produsert av herrene Briggs og Stratton i gang på et blunk.

Jeg har selvsagt koppholder på gressklipperen. Det er viktig når man holder styr på grønt gras og gul løvetann at man ikke skusler med væskebalansen. Så derfor har jeg innfelt drikkeflaskeholder på venstre side. Den rommer akkurat en colaboks, og det er sikkert ikke tilfeldig siden klipperen er «Designed and crafted in the US» som det står på en lapp under der man fyller bensin. Man kan jo alltids humre over det og se for seg hvordan Trump ville sett ut på sveisen etter en runde under en meter med klippebredde. Kommet ut igjen som ei gulrot med crew cut.

De går så mye stillere disse nye klipperne. Bruker mye mindre bensin gjør de og. Så mens jeg sitter oppå setet med colaboksen min, så benytter jeg anledningen til å tenke. Over store og små spørsmål. Mest små, egentlig. Mens kveksen surrer rundt skallen min og sola baker nakken rød som en reddik.

Nyslått plen er en lukt som burde kommet på flaske. Det er en klassiker som står seg til evig tid. Den er helt der oppe med Chanel nr. 5.

Og dessuten er den bedre å gå barbeint på.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.