Ferieuken ble i år som i fjor tilbrakt på samme måte – liggende i telt på et jorde i Tsjekkia. Nærmere bestemt i utkanten av Vizovice, en liten landsby med i overkant av 4.000 innbyggere ved grensen til Slovakia. Men hvorfor forlate fedreland og mammas mat til fordel for feriering der ingen skulle tru at nokon kunne bu, spør du?

Som ihuga musikkfanatiker har ferier de siste årene vært planlagt rundt festivaler. Festivaler av den typen som gjerne bringer førsteassosiasjoner om kirkebranner, satantilbedning og bråkemusikk. Nå er jeg selvfølgelig verken arsenist eller satanist, men det var nå altså denne begivenheten som gjorde landsbygda i et gammelt østblokkland til en attraktiv feriedestinasjon.

Glem Syden eller London, den tsjekkiske landsbygda har sin sjarm. Det er jo faktisk slettes ikke så ille når man på kunstig gebrokkent engelsk kan framkalle en halvliter brunt gull, og ikke lettes for mer enn 11 kroner. Eller når togturen på tvers av landet koster mindre enn en halvliter på byen i Norge. Men bare fryd og gammen er det jo ikke.

For anledningen måtte jeg gå til innkjøp av nytt telt. Det etter en noe mindre glamorøs opplevelse året før, da jeg på den harde måten fant ut at billigteltet kjøpt på matbutikken faktisk ikke var vanntett.

Da lå jeg der, kald og våt på et jorde i Tsjekkia – og følte på feriefølelsen. Lengtet jeg hjem til Norge? Langt ifra. Revurderte jeg standpunktet mitt om at billig alltid er bra? Mye mulig.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.