En in­tens inn­lands­tur­né for å fin­ne et strøkent prydepletre had­de om­si­der gitt re­sul­ta­ter. Stolt som ei høne gikk det ikke man­ge se­kun­de­ne før jeg had­de delt et bil­de av det rosa og fort­satt blomst­ren­de tre­et med hele ver­den. «Det­te er in­ter­es­sant!», tenk­te jeg.

Re­spon­sen på Snap­chat lot ikke ven­te på seg. Fra en god ven­nin­ne kom det føl­gen­de:

«Nei, nå får det fan­den meg være nok! Du er jo ver­re enn tan­te Gud­run! Et ep­le­tre – hvor­dan i alle da­ger kan du mene at det er in­ter­es­sant? Snart star­ter du vel hage­blogg også! Jeg er bare sje­le­glad du ikke har un­ger; det had­de blitt et him­la renn av snør­re­te bil­der fra alle ten­ke­li­ge vink­ler!»

Ep­le­tre­et falt åpen­bart ikke i god jord, så jeg tok hin­tet – og drop­pet å sen­de fle­re bil­der av ba­si­li­kum­frø­ene, la­ven­de­len, ha­ge­hans­ke­ne og den sto­re sek­ken med mose­fjer­ner.

Se­ne­re på kvel­den fikk jeg den gode ide­en at jeg skul­le bli gart­ner på hel­tid. Stu­de­re og star­te eget fir­ma og gu­de­ne vet hva. Nok en gang var min gode venn fram­på med et vel­ment råd:

«Alt­så, Chris­ti­an ... Du har fått helt dil­la for­di du har klart å plan­te et par stau­der i sol­veg­gen, og nå skal du plut­se­lig bli gart­ner? Er den pla­nen helt gjen­nom­tenkt, el­ler er den på sam­me nivå som da du skul­le bli kir­ke­or­ga­nist i Hard­an­ger? At du plan­ter ei busk på en sol­rik for­mid­dag, og et­ter­på må bru­ke kvel­den til å re­sti­tu­e­re deg med tre kalde pils på ter­ras­sen, det er ikke det sam­me som å sit­te på kne i et veg­kryss på Tangen og trøk­ke ned treogåtti tu­ja­er i ti travle ti­mer hver tors­dag!»

Hun har et po­eng. Kan­skje det er best å roe ned tre hakk fram­over. Gode ven­ner vok­ser tross alt ikke på trær.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.