Etter å ha gravd fram Gyldendals store fugleguide under treet, har jeg brukt hele romjula og nyåret til å pugge fuglenavn og kroppsdeler som overgump, tars, stjertfjær og smådekkere.

For en gangs skyld skal det ikke så mye til for å imponere meg: Som nybegynner blir jeg nemlig euforisk bare jeg får se noen sjeldne og eksotiske arter som blåmeis, grønnfink og gråspurv. Og tror du søren meg ikke det plutselig hang en diger flaggspett opp ned på meisebollen i et par sekunder! Rene jumbojeten i forhold til de vanlige småtassene. Jeg er også ganske sikker på at jeg hadde besøk av ei rødspette her forleden. En nydelig fugl.

Nabodama er litt i samme gate; hun har nemlig hengt opp et stort fuglenek i epletreet. Her har hun helt klart et konkurransefortrinn, ettersom småfuglene åpenbart trives best med kvist og greiner i umiddelbar nærhet. Jeg må derfor ut i skogen og hogge ned noe jeg kan putte i juletrefoten på verandaen. Vi leker da ikke fôringsstasjon her!

Baksiden av medaljen, eller rettere sagt baksiden av fuglefôringsstasjonen, er at siktlinjen fortsetter rett mot en haug med nabohus. I dagens samfunn kan det å sitte i vinduet med to digre kikkerter og et sleskt smil oppfattes som noget ufint. Det skulle derfor ikke forbause meg om lensmannen plutselig står på døra: – Men kjære konstabel, jeg kikker bare på fuglene! De har nettopp kommet ut av redet! – Det sier de alle, svarer lensmannen bryskt som en ugle – og tar meg med til kasjotten. Kikkert, fuglebok og meiseboller umiddelbart konfiskert.

Vegen er kort fra fuglekikker til fengselsfugl.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.