«Har du en bærepose?»

Foran Herr Glom, på disken i den tyske klesforretningen, lå fire pakker underbukser og noen sokkepar. Han hadde allerede dratt kortet. Ekspeditrisen, la oss kalle henne Frau Steil, dro fram en liten plastpose og stappet varene hans oppi. «Det blir 20 cent, takk», sa hun og rakte fram neven.

Herr Glom fant fram lommeboka. Å betale 20 cent, altså i underkant av to kroner, med bankkortet, ble pussig. Småpenger hadde han ikke, bare en 50-euroseddel. Frau Steil stønnet oppgitt. «Jeg har ikke mindre», sa Herr Glom unnskyldende. Da gjorde ekspeditrisen, oppvokst under tysk «Ordnung», kort prosess. Hun grabbet tak i sokker og underbukser, rev dem ut igjen av plastposen og klasket undertøyet ned på disken foran Herr Glom. Han fikk vær så god klare seg selv når han hadde vært så idiotisk dum at han ikke skjønte at han skulle be om en plastpose FØR han betalte. Så brettet hun posen pent sammen, la den under disken og lot et skjærende «vær så god neste!» runge i lokalet.

Og der sto Herr Glom med et berg av undertøy nærmest i løsvekt. Han skottet fortvilet rundt seg, før han begynte å fylle opp jakkelommene. Med et sokkepar stikkende opp fra baklomma forlot han butikken.

Du får knapt en plastpose gratis her hjemme lenger heller, men til tross for den meget omtalte plastposeavgiften, finnes det da i alle fall sunn fornuft i dette landet. Som da en travel kar forleden dag bykset innom CC mat, la en pose på båndet og rakte fram en 50-lapp. Hun bak disken bare smilte og viftet både mann, pose og pengeseddel av gårde.

Så kan du jo selvfølgelig si at det er litt snodig å være den som kommer bak med handlekurven full, den som legger igjen en solid sum i butikken, og i tillegg må betale for posen. Men så på krona kan da ikke livet være. Jeg er da ikke tysk heller!

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.