Her kunne jeg sikkert ha løyet enda mer, men siden jeg mest sannsynlig er gjennomskuet allerede, så går jeg rett på sak:

Oppvaskmaskinen. Er det én ting i heimen som ikke skal tulles med, så er det den hellige hushjelpen under kjøkkenbenken. La oss si det sånn at jeg har et eget og mildt sagt humørløst system. For meg er det veldig viktig at alt har sin faste plass, slik at man får stappet inn mest mulig – gjennomført og symmetrisk. Og ikke tro jeg gjør det bare for å være vanskelig! Ok, jeg gjør det litt for å være vanskelig, men det hele er basert på grundig forskning. Det er for eksempel veldig viktig med mellomrom mellom skjeer, kniver og gafler, slik at vannet kommer skikkelig til overalt. Det samme gjelder tallerkener, skåler og fjøler. Alt skal selvsagt skylles før det settes inn; noe annet er galskap. Skitten oppvask gir fettete sluk, og da må man fram med maskinrens og salmiakk, noe jeg selvsagt bruker uansett – selv om oppvasken nærmest er ren idet jeg setter den inn. Det er også viktig at alle gjenstander sorteres etter type, slik at for eksempel skjeer ligger samlet på rekke og rad. Dermed går det lynraskt å rydde ut av maskinen, og man har spart sju sekunder som man kan bruke på sudoku.

«La meg hjelpe deg å rydde inn i maskinen», sier høflige middagsgjester med et smil. «NEI!», bjeffer jeg panisk. Jeg må jo uansett sortere alt på nytt etterpå. «Du har tvangstanker! Du blir bare mer og mer lik Jonas i Side om Side», mumler gjestene mens jeg står der som en håndballkeeper og vokter Miele-døra som en mannevond moskus.

Det er vel en grunn til at jeg fortsatt bor alene...

Les også
DEBATT Av og til må man klarne hodet sitt litt.
Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.