Så er vi i gang. Jula er snaue tre uker unna og kjøret går som aldri før.

Det skal handles, pusses, fikses, pyntes, bakes og ryddes. Noen velger å dra til syden for å slippe alt dette. For dem som må bli hjemme finnes det heldigvis en hel drøss med gode råd for hvordan du skal komme deg gjennom disse ukene uten å få magesår.

«Slik». Det er ordet du skal se etter når det drar seg til og du, rådvill, hamrer løs på PC-en for å få ting unnagjort. Eksperter på jul – juleekspertene – har nemlig staket ut kursen for deg slik at du ikke går i «julefella» og må dale ned i skjul. Topp stemning kommer nemlig ikke av seg selv. Lytt til dem som vet hva de snakker om.

En Vestfold-avis gir deg som allerede er på hæla en utfyllende oppskrift på hvordan du skal komme deg over den første kneika: «Slik lager du adventskalender selv». 24 pakker eller esker som ikke nødvendigvis trenger å være gaver og godteri. Check. Men det skal mer til. Så hva med boken, selve oppskriften på godfølelsen? For bare 149 kroner kan du nemlig kjøpe boka som heter «Julestemning». Nå er du i siget.

Så skal det rengjøres. Heldigvis er Kiwi parat: «Slik tar du julevasken i en fei» lister opp det du må vaske og ikke. Uten å avsløre for mye: Du kan faktisk, med god samvittighet, dra over speilene dine med en fuktig mikrofiberklut. Det blir jul uansett. Jammen er det godkjent å støvsuge gulvet i stedet for å vaske også. Men slukene på badet, de må ikke slippe unna.

Når selveste julaften er like rundt hjørnet, ligger ribba og venter. Det er tid for eksamen. «Sprø svor på ribbe» gir bare 83.000 treff på Google. Slikt kan man bli gal av.

LES OGSÅ: Her er flere God Dag-spalter som kan gi deg et lite avbrekk i førjulstida

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00