Det er siste dag i ferien. Jeg står i feil ende av fire uker, og jeg aner ikke hvor de ble av. Det vil si, jeg gjør jo det, men likevel står jeg der med følelsen av å forsøke å holde på to never sand. Det gikk ikke. Jeg fikk tildelt to never sand, og enda så hardt jeg forsøkte å holde fingrene samlet, så rant den ut. Og ligger igjen på bakken som et ustrukturert monument over sommeren 2019.

Jeg spiser omelett med uanstendig mange egg i. Og drikker et glass rødvin til. Enda det er frokost. Det var noen dråper rødvin igjen i flaska fra i går kveld. Vinen smaker ikke godt til omeletten, men det får ikke hjelpe. Det er siste dag i ferien, og da drikker man vin til frokost. Bare for å understreke at her på bruket: Her spør vi ingen om lov.

Jeg gikk en tur i en nedlagt oppvekst i går kveld. Gikk på sprukken asfalt der det vokste gras og blomster fra sprekkene. Det var svært lenge siden jeg hadde gått der. Dørene var låst, men gjennom glas som ikke var pusset til 17. mai på flere år, var det mulig å se inn i en tid som ikke finnes. Der var gatene som vi grov i golvbelegget med vintersko, der var dørene som vi gikk gjennom og løp gjennom og gjemte oss bak om vi trengte. De var store nok til det da. Nå var de mye mindre, jeg kunne aldri gjemt meg bak dem nå. Men jeg husker dem som store porter. Nå er de bare dører som malinga flasser av, og snart er de borte. Så fikk jeg stjålet et øyeblikk fra noe som ikke finnes lenger gjennom et vindu. På siste dag i ferien. Med nystjålte øyeblikk og omelett med altfor mange egg i.

Jeg gikk en tur i en nedlagt oppvekst. Men egentlig var det den som gikk en tur i meg.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00