Det er siste dag i ferien. Jeg står i feil ende av fire uker, og jeg aner ikke hvor de ble av. Det vil si, jeg gjør jo det, men likevel står jeg der med følelsen av å forsøke å holde på to never sand. Det gikk ikke. Jeg fikk tildelt to never sand, og enda så hardt jeg forsøkte å holde fingrene samlet, så rant den ut. Og ligger igjen på bakken som et ustrukturert monument over sommeren 2019.

Jeg spiser omelett med uanstendig mange egg i. Og drikker et glass rødvin til. Enda det er frokost. Det var noen dråper rødvin igjen i flaska fra i går kveld. Vinen smaker ikke godt til omeletten, men det får ikke hjelpe. Det er siste dag i ferien, og da drikker man vin til frokost. Bare for å understreke at her på bruket: Her spør vi ingen om lov.

Jeg gikk en tur i en nedlagt oppvekst i går kveld. Gikk på sprukken asfalt der det vokste gras og blomster fra sprekkene. Det var svært lenge siden jeg hadde gått der. Dørene var låst, men gjennom glas som ikke var pusset til 17. mai på flere år, var det mulig å se inn i en tid som ikke finnes. Der var gatene som vi grov i golvbelegget med vintersko, der var dørene som vi gikk gjennom og løp gjennom og gjemte oss bak om vi trengte. De var store nok til det da. Nå var de mye mindre, jeg kunne aldri gjemt meg bak dem nå. Men jeg husker dem som store porter. Nå er de bare dører som malinga flasser av, og snart er de borte. Så fikk jeg stjålet et øyeblikk fra noe som ikke finnes lenger gjennom et vindu. På siste dag i ferien. Med nystjålte øyeblikk og omelett med altfor mange egg i.

Jeg gikk en tur i en nedlagt oppvekst. Men egentlig var det den som gikk en tur i meg.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.