Våropprydningen er godt i gang. Jeg benytter sjansen til sjølskryt av edleste sort; jeg har vaska vinduer. Klapp på skuldra, high five og skål i bobler!

Det er ikke få fag jeg har gått over med Nylonvask og nal, heller. Uten å regne på antall kvadratmeter, snakker vi 40 flater ganger to – ute og inne.

Egentlig har jeg rutine på å gjøre vindusvasken før eldstesønnens bursdag 4. mai.

Ikke fordi hans kompiser/gjester er spesielt opptatt av reinhold (bortsett fra egen hygiene. Vi snakker om fotballgutter i sin beste alder som trener og dusjer jamt – og lenge – og eksperimenterer med spraydeo og godlukt signert Beckham eller Ronaldo).

Nei, rett og slett fordi det er på den tida sola viser seg fra sin mest nådeløse side. All fluemøkk og spindelvev, alle fingeravtrykk og bitte små sprut av vaffelrøre fra kjøkkenmaskinen – alt kommer til syne i vårsola.

Nå ble det litt seinere i år, men jeg liker å tru det ble bedre. Det er tross alt artigere å stå ute i solsteiken og vaske, enn når kjøla biter og gråværet skjuler hvor møkkete det er. Ingen sak å vaske når resultatet er så åpenbart synlig.

I samme slengen tar jeg gjerne et røsk i klesskapet. Der trengs det bokstavelig talt lufting. Jeg prøvde på meg noen gamle plagg jeg vurderte for alternativene «beholde», «kaste» eller «Fretex».

Fra min posisjon foran (det nyvaska) speilet kunne jeg se hvordan Mannen i sofaen vurderte sin respons.

– Det er … krevende for kroppen det stoffet der, sa han. Skånsomt.

Jeg var på alle måter enig, og la til, som for å forklare: – Men denne kjolen er fra 90-tallet, altså.

Jeg fisket kanskje etter et «oi, du kaster jammen lite» eller «jøss, kommer du fortsatt inn i den?»

Men Mannen var sedvanlig effektiv: – Ja. Og du er fra 70-tallet.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00