Det var kaldt på Fåvang femte juledag nittenhundreoglengesiden. Det var fest og det var rockabilly. Vi hadde egen pannelugg den gangen, og den var det smurt fett i. Vi kjørte bil fra femtitallet og hadde Gene Vincent påsydd på skinnjakka. I det hele tatt.

En kompis og jeg hadde hyra inn søster mi til å være sjåfør så vi kom oss på femte juledags råkkefest med et tøft band som også hadde slike pannelugger, og bassist med svartlakkert kontrabass. Jeg minnes at det var nærmere 20 blå ute, og da vi dro opp døra til Fåvang kro så sto dampen ut av døra. Dampen og lukta av dårlig sprit som ikke nødvendigvis var kjøpt på polet. Og bandet spelte. Og vi digga. Og drakk. Små brune flasker vi kjøpte over disk, Doktor Fåvangs magiske medisin på plastkanne var litt lite innbydende. Dog absolutt til stede i lokalet.

Men så tok bandet pause. Det gjør gjerne rockeband som speller til fest. Bandet het Daltons, og vi likte stilen. Det gjorde de innfødte og. De likte stilen så mye at de syntes pausa ble vel lang. En lang staka av en fyr med skinnvest og strikkegenser skranglet seg gjennom lokalet, bort til kompisen min og meg. Og han var sur.

– Oss vil høre mer rockabilly, sa gudbrandsdølen og knyttet neven. Det hjalp ikke stort at vi prøvde å forklare mannen at vi slettes ikke var bandet. Vi så muligens bare sånn ut. Den slags kjøpte han ikke, han var ikke lettlurt.

Vi ble reddet av at bandet klemte på igjen. Og da et lyst men beruset hode begynte å rette ut en tuba som hang på veggen for å telle antall meter rør – og lensmannen kom for å kaste ut folk – da fikk vi tak i søster mi bak en pågående slåsskamp, satte hu bak rattet og forlot Fåvang.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.