Det kan godt hende det er en myte. Jeg har aldri faktasjekket det. Google kan sikkert gi meg svaret på det. Det spiller for så vidt liten rolle. Noen ganger kan, og skal, man ta seg tid til å finne svaret helt på egen hånd. Erfare det, leve det.

Av den grunn ligger det nå noen frø fra et eple noen centimeter nede i kjøpt blomsterjord. I ei potte. For ifølge det jeg har hørt, og som kanskje altså muligens er en myte, skal det gå an å plante eplefrø og få et tre ut av det. Ikke veit jeg om det stemmer, men det er forsøket verdt. Det sitter sikkert noen og leser dette som både vet og kan bekrefte eller avkrefte.

Helt uavhengig av hva disse måtte vite om temaet; frøene hviler der nede i mørket. Og jeg går nå rundt her og vatner den blomsterpotta, som et levende vesen ammer sin nyfødte. Det skal bli brukbar jubel her om det brått en dag bryter en tynn, grønn stilk opp gjennom jordflata i den potta. Og langsomt strekker seg mot himmelen, foreløpig trygt atskilt fra naturen av kjøkkenglaset mitt.

Frøene kommer fra favoritteplene mine. Pink lady. Om det skulle bli et epletre ut av prosjektet så aner ikke jeg om det vil komme slike epler, eller noe helt annet. Det får vi kanskje svar på. Om en 10–12 år, kanskje? Jeg vil anta at et epletre som har startet sitt liv som to små frø i en vinduskarm trenger litt tid på seg til å bli nettopp et epletre.

Men jeg har god tid, i dette tilfellet i alle fall. Jeg kan vente. Jeg har tenkt å legge tålmodighet til grunn for at mine nysådde frø skal kaste frukter av seg. Jeg kan vente i uker, måneder og til og med år. Kan hende er det akkurat klart med sjølproduserte epler til jeg blir pensjonist.

Da skal jeg bake eplekake.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.