Det er forsikringsselskapet Storebrand som løfter oppdagelsen opp av hatten, men de har mer på lur: Det er knærne som er mest utsatt!

Vi har lenge både visst og kjent på kroppen at menn tryner mest av alle kjønn, simpelthen fordi vi selv tilhører den typen skapning som kommer under betegnelsen mann. Vi har flere enn få ganger fått oss en på trynet, og blitt invitert på noe som kalles trynetørker, men som ganske snart viste seg ikke å være en matrett, eller noe å henge på snora, men rett og slett et slag i trynet.

Trynet er i det hele tatt veldig utsatt, men at vi skulle gå rundt med et kne eller to i trynet, det visste vi faktisk ikke. Men annerledes kan vi ikke lese undersøkelsen, for her står det svart på hvitt at menn tryner mest, og at flest skader oppstår på knærne.

Kan hende snakkes det om en kombinasjon; at en først tryner og så planter knea så hardt i bakken at de skades mer enn selve trynet, hva vet vi.

Rart det her med trynet, forresten. I vår barndom hadde vi ikke tryne, vi hadde ansikt. Tryne var forbeholdt griser og vi var ikke griser. Ikke den gang i hvert fall. Ikke gikk vi på en smell heller, for den saks skyld. Oppsto det en smell, så gikk vi så langt unna som vi bare klarte, og helst så langt at vi ikke hørte noe smell. Og de færreste av oss gikk på veggen. Vi fant som regel fram til døra, åpnet den og gikk videre i livet. Noen ganger trynet vi, riktig nok, særlig når det var hålkeføre på trappa utenfor, men ikke alltid. Ofte klarte vi å holde oss på beina, merkelig nok.

Ha en oppreist helg.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00