Det er forsikringsselskapet Storebrand som løfter oppdagelsen opp av hatten, men de har mer på lur: Det er knærne som er mest utsatt!

Vi har lenge både visst og kjent på kroppen at menn tryner mest av alle kjønn, simpelthen fordi vi selv tilhører den typen skapning som kommer under betegnelsen mann. Vi har flere enn få ganger fått oss en på trynet, og blitt invitert på noe som kalles trynetørker, men som ganske snart viste seg ikke å være en matrett, eller noe å henge på snora, men rett og slett et slag i trynet.

Trynet er i det hele tatt veldig utsatt, men at vi skulle gå rundt med et kne eller to i trynet, det visste vi faktisk ikke. Men annerledes kan vi ikke lese undersøkelsen, for her står det svart på hvitt at menn tryner mest, og at flest skader oppstår på knærne.

Kan hende snakkes det om en kombinasjon; at en først tryner og så planter knea så hardt i bakken at de skades mer enn selve trynet, hva vet vi.

Rart det her med trynet, forresten. I vår barndom hadde vi ikke tryne, vi hadde ansikt. Tryne var forbeholdt griser og vi var ikke griser. Ikke den gang i hvert fall. Ikke gikk vi på en smell heller, for den saks skyld. Oppsto det en smell, så gikk vi så langt unna som vi bare klarte, og helst så langt at vi ikke hørte noe smell. Og de færreste av oss gikk på veggen. Vi fant som regel fram til døra, åpnet den og gikk videre i livet. Noen ganger trynet vi, riktig nok, særlig når det var hålkeføre på trappa utenfor, men ikke alltid. Ofte klarte vi å holde oss på beina, merkelig nok.

Ha en oppreist helg.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.