Jeg har en fast rutine, nesten et rituale om du vil, hver vinter. Det er ikke frivillig. Langt derifra, det kommer enten jeg vil eller ei, og gjerne når det passer sånn aller dårligst. Noen ganger skjer det flere ganger i løpet av et vinterhalvår, om jeg er riktig heldig.

Det kan gjerne begynne midt i en arbeidsuke. En morgen våkner jeg med dundrende hodepine. Nesa er så tett at en flaske med avløpsåpner ikke ville gjort jobben med å åpne den igjen. Men jeg er jo ikke sjuk. Så jeg drar meg opp av senga, får i meg mat, tar på den tjukkeste ullgenseren jeg finner i skapet og tusler ut døra for å dra på jobb. Så går jeg der og hangler.

Med et snufs her, et host der og et nys litt sånn hist og pist, kommer jeg meg gjennom arbeidsdagen. Jeg må puste med munnen, så jeg ser ut som en oksygenfattig fisk på land. Det å skulle holde en intelligent samtale blir vanskelig, når ord som «mammografi», «minimal» eller «muskedunder» blir til «babbografi», «bidibal» og «buskedudder». Etterhvert blir gjerne halsen litt sår, og dette utvikler seg gjerne utover kvelden.

Neste morgen våkner jeg opp med noe som kjennes ut som en middels potet sittende fast bak drøvelen. Alt som innebærer lyd som skal ut av munnen, eller mat og drikke som skal andre vegen, gjør vondt. Men jeg er jo ikke sjuk, beina fungerer, så jeg prøver en dag til på jobb. På sånne dager lever jeg mest på glovarm te med honning, for selv om det gjør vondt å få den ned, lindrer den også. Så går jeg der og hangler.

Jeg er kanskje litt sta, og burde lære meg å lytte til de signalene kroppen sender meg. Jeg burde sikkert drukket tran og spist mer C-vitamin, men det er sånne ting jeg glemmer å gjøre jevnlig. Så jeg har nok bare meg selv å takke.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.