Det kan ha vært den veggen som var revet i to som fikk meg til å tenke på det. En diger doning hadde spist seg veg inn i det gamle huset, og på en halv vegg som sto igjen hang det en barnetegning. Jeg var for langt unna til å se motivet på tegningen, men det var sterke farger, vannfarger helt sikkert. Dratt ut over et papir. Et kunstverk på lånt tid, omringet av en hær med møkkete maskinhjul og dieselukt.

Når noe nytt bygges så må av og til noe gammelt vike. Det halve huset som sto igjen på fredagsettermiddagen, etter at bøddelen i caterpillaren hadde gjort sitt på siste skiftet før helga, hadde for lengst tapt kampen. Det var ikke engang igjen nok av det til å arrangere en vellykket brannøvelse. Men der midt ute på gresset sto det halve, døde huset igjen. med rester av gardiner flagrende av gjennomtrekken, og altså en barnetegning på en grønn vegg.

Mandag morgen ville alt dette forsvinne. Da ville den gamle plattingen foran huset der noen en gang satt og drakk kaffe, kanskje var glade, kanskje mottok et trist budskap, ganske enkelt levde, gå over i historien og starte på nytt som resirkulert treverk. Da ville også det store treet bak huset bli saget ned, bli til ved kanskje. En siste innsats for å holde noen varm av bjørka som noen en gang hadde klatret i, kanskje falt ned fra, kanskje slått knær og albuer til blods i lek.

Huset forsvant i bakspeilet men jeg greide ikke helt slippe tanken på den tegninga på veggen og det treet i hagen. Det var en historie som forlangte å bli fortalt. Noen har bodd der og levd det. Det er noens minner som forsvinner i ei gravemaskinskoffe. Det er noens arrete knær vi kommer til å rulle over når den nye vegen står ferdig.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.