De er livredde nå. De piler att og fram, på kvelder når man kommer sent hjem, kan man se dem spurte over foran bilen. Noen dør under der. Noen dør andre steder. Noen kommer seg helt sikkert inn steder de ikke skulle vært. Og dør kanskje der, så smått.

Musene er livredde nå. Livredde for å havne ute i kulden, under løvet og snøen. De borer seg ned i plen og muld, de søker tilflukt i uthus, snoker rundt hushjørnet for å se om husbonden har glemt seg og satt ei dør på gløtt så de kan lure seg inn, sette innendørs bo og lage den der aldeles uutholdelige skrapelyden i veggen som gjør at man ikke får sove.

Pus har mord i blikket. De to gromme pelsdyra er blitt til blodtørstige leiemordere som dreper for fote i bytte mot litt Whiskas i ei skål. Et liv er ikke stort verdt. Her en dag ble fire kadavre båret til torgs og hovert stolt over, og pus nummer en og pus nummer to er svært nøye på at husbonden skal få se at de leverer. Aller helst liker de å dele dødskampen på direkten, og innbyr til mer enn virtuelt myrderi. Dette er død i ekte 3D.

Det har hendt at pus har gått litt langt og trukket med seg et halvdødt bytte inn på kjøkkengulvet. Og mistet kontrollen på vesenet, som deretter krabber for livet med halve innsiden på utsiden og husbonden etter med kost og søppelbrett. Liv har endt på den måten, med husbonden som bøddel og prest.

Men pus har stort sett kontroll. Og forvalter sin lisens til å drepe med klokskap og motivasjon. Det er ikke til å slutte og fascineres over, dette med hvor fort de går fra det ene til det andre. Et blodig, dødt lik på trappa får dem fort til å miste interessen, og søke inn for å slappe av på sofaen. I vedfyrt kveldsvarme skjærer pus et nytt hakk i skjeftet, trekker hatten ned i øynene og forsvinner inn i neverneverland. I morgen er en ny dag på dødsmarkene.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00