De er livredde nå. De piler att og fram, på kvelder når man kommer sent hjem, kan man se dem spurte over foran bilen. Noen dør under der. Noen dør andre steder. Noen kommer seg helt sikkert inn steder de ikke skulle vært. Og dør kanskje der, så smått.

Musene er livredde nå. Livredde for å havne ute i kulden, under løvet og snøen. De borer seg ned i plen og muld, de søker tilflukt i uthus, snoker rundt hushjørnet for å se om husbonden har glemt seg og satt ei dør på gløtt så de kan lure seg inn, sette innendørs bo og lage den der aldeles uutholdelige skrapelyden i veggen som gjør at man ikke får sove.

Pus har mord i blikket. De to gromme pelsdyra er blitt til blodtørstige leiemordere som dreper for fote i bytte mot litt Whiskas i ei skål. Et liv er ikke stort verdt. Her en dag ble fire kadavre båret til torgs og hovert stolt over, og pus nummer en og pus nummer to er svært nøye på at husbonden skal få se at de leverer. Aller helst liker de å dele dødskampen på direkten, og innbyr til mer enn virtuelt myrderi. Dette er død i ekte 3D.

Det har hendt at pus har gått litt langt og trukket med seg et halvdødt bytte inn på kjøkkengulvet. Og mistet kontrollen på vesenet, som deretter krabber for livet med halve innsiden på utsiden og husbonden etter med kost og søppelbrett. Liv har endt på den måten, med husbonden som bøddel og prest.

Men pus har stort sett kontroll. Og forvalter sin lisens til å drepe med klokskap og motivasjon. Det er ikke til å slutte og fascineres over, dette med hvor fort de går fra det ene til det andre. Et blodig, dødt lik på trappa får dem fort til å miste interessen, og søke inn for å slappe av på sofaen. I vedfyrt kveldsvarme skjærer pus et nytt hakk i skjeftet, trekker hatten ned i øynene og forsvinner inn i neverneverland. I morgen er en ny dag på dødsmarkene.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.