Også der skjer det mye rart! Det har endelig kommet for en dag at mannlige ekorn ikke hjelper til i nevneverdig grad i hjemmet. De er mer opptatt av sitt og overlater hjemmearenaen til fruen.

Det var litt av en bombe. Personlig må vi innrømme at vi aldri har sett et ekornhjem preget av stell og orden med hvite duker på bordene og brennende stearinlys i vinduskarmen og husfruen gående rundt med forkle og grytevotter mens konglesuppa putrer liflig på ovnen. På den annen side har vi heller ikke sett en ekorngarasje med oljeflekker på gulvet og minst én diger motorsykkel stående i midten og med skiftenøkler og pussefiller liggende i dandert uorden mens lukten av terpentin og blytung bensin ligger som et lokk over bolet. Vi har vel egentlig aldri sett et ekornhjem, for å være helt ærlig.

Hvordan hjortelusflua har det hjemme, det vet vi lite om. Men antagelig er det både rotete og ustelt og ille fatt, for nå er det bevist at hjortelusflua er stokk dum. Ikke veldig overraskende, kanskje, men nå vet vi det i hvert fall. Så dum er han at han ikke ser forskjell på elg og menneske! Og det kan få katastrofale følger, for har den først satt seg fast på et menneske, blir den værende der til den dør av matmangel. På elg, derimot, eller hjort eller rein eller rådyr og den slags, der vil hjortelusflua kunne velte seg i go’saker til den stuper av alder eller utmattelse. Den lar seg i hvert fall ikke tynge av høy intelligens.

Noen vil kanskje hevde at Ølfestivalen i Hamar også er en del av dyreriket. Til sommeren må de uansett orientere seg ut av Stortorget og finne seg andre bol for fest og moro. For dit har helt andre skapninger orientert seg. Greit å vite.

Ha en dyr helg.

Les også
DEBATT De befriende månedene hvor han bare kunne stikke b
Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.