Ja, ja. Så er’n over for denne gang. Akkurat slik den pleier på denne tiden av året. Riktig nok er det fortsatt noen som går rundt og synes de ser et gløtt av sol og dermed begynnelsen på en ny sommer, men vi som aldri har beksømskoene langt unna utgangsdøra, vi vet bedre. Vi vet hva vi har i vente, vi gleder oss.

Sommer’n var både lang og varm i år og ga oss mange opplevelser i korte bukser og vind i håret. Vi har trukket mort og kjent lukta av kjøtt på grill, vi har danset rumba i lyngen av frykt for nærkontakt med ormer og flått, vi har myst på livet gjennom beksvarte solbriller og savnet utepilsen på Stallgården. Vi har klasket mygg med dagsferske aviser og innsett for alvor at bærbare datamaskiner aldri kan gjøre samme nytten. Vi har betraktet en suksess på Koigen og tenkt «Gudskjelov at vi la igjen badebuksa hjemme».

Og vi har sendt milde tanker til Mannen. Som jo står der, høyreist og sterk, tuftet på en rygg av fjell, i ren trass mot spådommer om både fall og knas. Mange vil Mannen til livs, særlig når han viser muskler. Og nå vil noen til og med prøve å vanne stasen i senk. Med 40.000 liter vann skal Mannen tvinges i kne en gang for alle. Vi får se hvem som står lengst når sommer’n er over.

For all del: Sommer’n er kjekk å ha som en forberedelse på det som skal komme, nemlig høst og endelig vinter, mørke kvelder, epleslang hos nabo’n og lutefisk og julegaver og lysende grantrær i stuer og torg, men i lengden er den oppskrytt. Ikke engang skiene, langt mindre snøfreseren er dugandes på barmark. Det måtte omsær være som emne til bål på St. Hans-kvelden eller til foredling av kongler og maur i mangel av annet, men det vil i tilfelle ta seg dårlig ut. Akkurat som ...Ha en frossen helg.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.