Det har jo lenge blitt rapportert på glossy nettsider at Beckham-parets første sønn, Brooklyn, ble oppkalt etter stedet hvor hyrdestunden som skapte ham fant sted.

Dermed ligger det i kortene at mor og far Beckham, mener at de kan føre opprinnelsesstedet for sin førstefødte tilbake til Brooklyn, bydelen i The Big Apple. Riktignok heter han også Joseph, men det er etter hva undertegnede kan finne fram til, Brooklyn som er mest brukt.

Jeg kan heller ikke erindre å ha lagt merke til at denne trenden har tatt av stort, utover i diverse kjendiskretser. Men det burde den. Foreldre leter stadig etter spesielle navn til sine barn. Noe som ikke alle andre heter. Her er det store muligheter.

Så hva hvis du er sikker på at ditt kommende barn ble unnfanget på en bygdefest i Nybygda? Navnevalget er lett. Det kommer av seg selv, og ruller over tungen. Nybygda Olsen. Putt inn Frank eller Hege i midten, og saken er i boks.

Eller har det seg slik at kjærlighetstrangen ble for stor på en skogsbilveg oppover mot Trysil? Her blir det mer spennende. Bergeberget Hansen, eller Skogen Jensen. Eller hva med Styggberget Andersen?

Samtidig kan dette også føre til tilstander vi ikke vil se. Tilstander som gjør at man må se en annen veg, for ikke å se noe rart. For det kan bli populært med visse stedsnavn. Ergo kan vi oppleve horder av mennesker som prøver å utvide familien på utvalgte steder.

Jeg tør ikke tenke på hva slags folk som reiser til Helvete i Gausdal i et sånt ærend.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00