Hvite vidder med nyoppkjørte løyper ligger og venter. Fellesopplevelsene står i kø. Nå skal de ut på ski, friluftsmannen og frossenpinnen. Han med glød og engasjement, hun med ambisjoner om å overleve.

Jeg savner tiden da jeg stabbet rundt på 65 centimeter lange planker og høstet ros for hvert skritt. Tiden da et fall i ny og ne bare økte sjarmfaktoren. Ja, da det fortsatt var sjarmfaktor å snakke om. Men ros og jubel avtok med årene, og jeg dannet baktropp. Far gikk foran. Jeg halset etter. Far stoppet for å vente, og i det øyeblikket jeg nådde ham igjen, fortsatte han å gå. Og jeg fortsatte å halse etter. Bedre oppskrift på å drepe skigleden finnes ikke. Tolv år gammel erklærte jeg karrieren for over, spente av meg skiene og ba om å få låne en sag. Og det fikk jeg. Derfor kjente jeg pulsen øke noen hakk da det gikk opp for meg at jeg, selverklært frossenpinn og fornøyd innesitter, nå har funnet en friluftsmann.

I forsøk på ikke å virke for negativ har jeg utarbeidet en ny modell for søndagsturen: La oss si at vi kjører til et passelig utgangssted (helst uten for mange motbakker) og smører ski sammen. Etter noen stavtak skilles om ikke våre veger, så i alle fall våre ambisjoner. Han kan få gå sin mil. Jeg går til jeg surner, 300 meter kanskje. Så setter jeg meg i ei snøfonn og gomler Kvikk lunsj og venter på at han skal komme tilbake. Det gjør han når jeg begynner å bli mett. Da er han såpass sliten, og jeg såpass full av sukker, at jeg vil klare å henge med de 300 meterne tilbake til bilen. Og det er jo ofte det siste man husker, så kanskje kan det gi en følelse av å ha vært på skitur sammen? Jeg har vurdert andre løsninger også. Jeg har, sjenerøst nok, tilbudt meg å bistå treningsopplegget ved å sitte i pulk, så kan han få dra meg rundt. Han virket litt skeptisk.

Det er mange måter å gjøre noe sammen på. Jeg tror det kan bli en hyggelig vinter. Med rause mengder sjokolade.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.