En nokså tom trussel, men i etterkant slo det meg: Hvorfor ikke?

Jeg begynte å lese litt om denne fascinerende delen av Norge. Gjennom historien har øya vært okkupert av utallige små og store eventyrere; nye eiere hele tiden. I gamle dager var det visst bare å ro ut til ei øy og rope «okkupert!», også satt man der og var sin egen lille høvding.

En del sjøfolk har nok blitt rimelig snurt når de har funnet ut at noen andre har rappet øya siden forrige besøk. Det kan ikke være lett å bli møtt av en hånflirende og tungt bevæpnet skotte som hardnakket hevder han er den nye sheriffen på øya. Skal du da seile 90 mil hjem for å klage til Fylkesmannen? Neppe.

Øya er forresten oppkalt etter hollenderen Jan Jacobs May van Schellinkhout. Personlig synes jeg det er noget suspekt at to seilerkompiser drar på guttetur langt pokker uti havgapet – og den ene oppkaller øya etter den andre. Det er litt «Brokeback Mountain» over det hele, men greit nok.

Apropos fjell: Beerenberg på Jan Mayen er et 2.277 meter høyt vulkanfjell. Knalltøft!

Uansett, jeg har da altså tenkt å flytte til Jan Mayen og starte modelljernbanebutikk. Min lune tilstedeværelse vil øke innbyggertallet ganske drastisk fra 18 til 19, noe som muligens vil skape trøbbel i rushtida, men det får gå.

Hvis det blir tynt med omsetning, så kan jeg alltids lage en ukentlig HA-reportasje om han ene hedmarkingen som sikkert jobber der; den eksentriske «Vær-Vidar» fra Veldre, en meteorolog av den gamle skolen. De sosiale antennene hans er muligens så som så, men han er visstnok en råtass med barometeret. Vi går nok meget godt overens.

Jeg tar første fly nordover. Snakkes om et år!

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.