En nokså tom trussel, men i etterkant slo det meg: Hvorfor ikke?

Jeg begynte å lese litt om denne fascinerende delen av Norge. Gjennom historien har øya vært okkupert av utallige små og store eventyrere; nye eiere hele tiden. I gamle dager var det visst bare å ro ut til ei øy og rope «okkupert!», også satt man der og var sin egen lille høvding.

En del sjøfolk har nok blitt rimelig snurt når de har funnet ut at noen andre har rappet øya siden forrige besøk. Det kan ikke være lett å bli møtt av en hånflirende og tungt bevæpnet skotte som hardnakket hevder han er den nye sheriffen på øya. Skal du da seile 90 mil hjem for å klage til Fylkesmannen? Neppe.

Øya er forresten oppkalt etter hollenderen Jan Jacobs May van Schellinkhout. Personlig synes jeg det er noget suspekt at to seilerkompiser drar på guttetur langt pokker uti havgapet – og den ene oppkaller øya etter den andre. Det er litt «Brokeback Mountain» over det hele, men greit nok.

Apropos fjell: Beerenberg på Jan Mayen er et 2.277 meter høyt vulkanfjell. Knalltøft!

Uansett, jeg har da altså tenkt å flytte til Jan Mayen og starte modelljernbanebutikk. Min lune tilstedeværelse vil øke innbyggertallet ganske drastisk fra 18 til 19, noe som muligens vil skape trøbbel i rushtida, men det får gå.

Hvis det blir tynt med omsetning, så kan jeg alltids lage en ukentlig HA-reportasje om han ene hedmarkingen som sikkert jobber der; den eksentriske «Vær-Vidar» fra Veldre, en meteorolog av den gamle skolen. De sosiale antennene hans er muligens så som så, men han er visstnok en råtass med barometeret. Vi går nok meget godt overens.

Jeg tar første fly nordover. Snakkes om et år!

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00