Det hadde vært ei lang uke som skulle ende i en lang kveld. Og moro hadde det vært, men mye jobb hadde det også vært. Og en litt uvanlig fredagskveld i mørke januar, i kalde januar, så kom husbonden hjem etter midnatt slepende på svette klær og slitte strenger.

Det var slik det startet. Mila fra bilen over dørstokken var seig, men midt i ansiktet lyste et fornøyd smil, slik en mann smiler når han føler at han har gjort jobben sin. Skjorta som inntil nylig hadde sittet fast på ryggen gikk i vaskemaskinen, jeansene endte ulekkert og uryddig på badegolvet, og iført rutete pysjamasbukser og en lun genser med hette på endte husbonden opp i en innersving på sofaen. I sin høyre hånd holdt han en flaske pale ale.

De to første slurkene av den var, slik jeg minnes det, riktig god. Den var deilig ukomplisert og usofistikert kald, og smurte opp en tørst strupe slik ei fettpresse velsigner et slitt lager i en snøfreser. Det gjorde godt. Klokka var rundt halv to på natta. Det var fyr i peisen og kun ei lampe på i rommet, ei lampe jeg hadde dimmet ned så den skulle stå perfekt i stil med Chet Baker som smøg seg ut av høyttalerne og la et teppe av stemning i stua. Jeg tastet litt med noen som ikke var der men som alltid er der likevel. Glippet litt med øynene. Og så gikk lyset.

Og så ble det lørdag morgen. Tidlig lørdag morgen. Jeg våkner av at noe ikke er som det skal. Klokka på kanalboksen under TVen viser 06.02. Og noe er ikke som det skal være. Jeg bryter opp øynene, som fortsatt knirker når jeg blunker. Det er da jeg forstår at jeg i løpet av natta har sovnet, og tømt ei bortimot full 0,33-flaske pale ale i pysjamasbuksa og i stolen.

Det ble vask. En dusj. Og senga.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.