Det hadde vært ei lang uke som skulle ende i en lang kveld. Og moro hadde det vært, men mye jobb hadde det også vært. Og en litt uvanlig fredagskveld i mørke januar, i kalde januar, så kom husbonden hjem etter midnatt slepende på svette klær og slitte strenger.

Det var slik det startet. Mila fra bilen over dørstokken var seig, men midt i ansiktet lyste et fornøyd smil, slik en mann smiler når han føler at han har gjort jobben sin. Skjorta som inntil nylig hadde sittet fast på ryggen gikk i vaskemaskinen, jeansene endte ulekkert og uryddig på badegolvet, og iført rutete pysjamasbukser og en lun genser med hette på endte husbonden opp i en innersving på sofaen. I sin høyre hånd holdt han en flaske pale ale.

De to første slurkene av den var, slik jeg minnes det, riktig god. Den var deilig ukomplisert og usofistikert kald, og smurte opp en tørst strupe slik ei fettpresse velsigner et slitt lager i en snøfreser. Det gjorde godt. Klokka var rundt halv to på natta. Det var fyr i peisen og kun ei lampe på i rommet, ei lampe jeg hadde dimmet ned så den skulle stå perfekt i stil med Chet Baker som smøg seg ut av høyttalerne og la et teppe av stemning i stua. Jeg tastet litt med noen som ikke var der men som alltid er der likevel. Glippet litt med øynene. Og så gikk lyset.

Og så ble det lørdag morgen. Tidlig lørdag morgen. Jeg våkner av at noe ikke er som det skal. Klokka på kanalboksen under TVen viser 06.02. Og noe er ikke som det skal være. Jeg bryter opp øynene, som fortsatt knirker når jeg blunker. Det er da jeg forstår at jeg i løpet av natta har sovnet, og tømt ei bortimot full 0,33-flaske pale ale i pysjamasbuksa og i stolen.

Det ble vask. En dusj. Og senga.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00