Navn kommer i alle mulige varianter. Noen mer vanlige enn andre. Mitt eget navn har nok aldri vært blant de mest brukte, men det lever jeg fint med. Det kunne vært mye verre.

De mest populære navnene i 2016 var William og Nora, med ulike variasjoner. Også Emma, Oskar, Sara og Lukas var populære navn i året vi har gått ut av. På den andre siden av skalaen var det ti personer eller færre som fikk navn som Tone, Morten, Kåre og Lene i 2015. Heller ikke Bjørk, Parisa, Vega, Malte, Gregers eller Samson var særlig populære i 2015. Rim, Asma og Amen ble alle gitt til fire personer som fikk navn i 2015.

Men nylig har jeg gjort en for meg ganske ny oppdagelse. Mange har begynt å bruke helt vanlige menneskenavn på dyrene sine. Arne, Frank og Berit har plutselig blitt helt vanlige hundenavn. For meg virker det litt rart, men for andre er det helt vanlig. Det kan jo bli litt pussig om man ikke henger med på trenden. «Jeg var bare ute og kastet pinne med Tom i går kveld», eller «Gi labb, Per», høres jo utenkelig rart ut om man ikke skjønner at det er dyr det er snakk om. Det kan jo utvilsomt føre til noen misforståelser. «Dessverre måtte vi avlive Jens forrige uke».

Enda verre kan det bli om trenden etter hvert også går andre vegen, slik at vi får dyrenavn. Samtalen «Hei, Fido. Kan jeg sitte på med deg til fotballtrening i morgen?», ville vært rart. Noe forvirrende kunne det også vært på gården til bonden Dagros. Innimellom kan nok tradisjonelle navn være vel så greit, men selvsagt mindre underholdende.

Kan hende er det bare jeg som er gammeldags og henger etter også. Navnet mitt stammer tross alt helt fra norrøn tid.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.