Det er en halv time igjen av åpningstiden. Det er en halv time igjen av døgnet. Om 30 minutter er det en helt annen dag.

Hun er alene på jobb og jeg er langt hjemmefra. Hun skal vaske og låse, jeg skal fylle kaffekoppen min og kjøre bil i halvannen time, ramle trøtt inn døra og sove fire og en halv time før jeg skal på jobb igjen. Hun ser nok at det er en landeveiens lasaron på piggfrie hjul som står der med trøtte auer. – God tur, sier damen, og skjønner at det er en stund til jeg er hjemme. Det blir en skvett diesel og, før svensken, jeg og spillelista med skrangleblues ruller sørover. Trailersjåføren bak synes ikke det går fort nok. I mer enn ei mil ligger han så tett på bakfangern min at de eneste bokstavene jeg kan lese i bakspeilet av bilmerket i grillen hans er «ANIA». S’en og C’en mangler. Jeg liker ikke tanken på 40 tonn inn gjennom bakluka, så ved Lillehammer stopper jeg for kaffekopp. Trailersjåføren dundrer videre med bly under høyrebeinet.

Det er natt til torsdag langs E6. Noen få personbiler, noen flere trailere. Skip i natta som møtes, passerer hverandre, og som styrer videre mot gud vet hvilke mål. Mitt er hjem. Og senga. Om noen få timer har jeg vært oppe et døgn. Så jeg setter cruisekontrollen på cruisehastighet, lar det lyseblå sløret fra xenonlampene lyse opp mjøslandskapet nedover birisida og håper at elg og rådyr har vett til å holde seg unna i natt. Det eneste jeg ser er ei svart katte. Overtro har ingen plass i meg, så lenge jeg bommet på katta så er alt vel. Jeg sikter framover. Mjøstårnet flyter som en overdimensjonert dupp inni Furnesfjorden, jeg sikter mellom omkjøringsskiltene. Baren er stengt der uansett.

Og snart. Snart er jeg hjemme.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.