Høstferien var for lengst bestilt. Ti dager på Frankrikes kyst. Et solfylt avbrekk fra hverdagen, etter en regntung sommer. Fly til Nice, leiebil til Cannes. Hotellet var fint, og rimelig. Flytidene suverene.

Herr og Fru Glom så fram til spaserturer gjennom brosteinsbelagte smågater og sene kvelder med forsyninger fra det franske kjøkken.

Det nærmet seg avreise da en uforutsett e-post fra flyselskapet tikket inn i Herr Gloms innboks. En melding av den sorten som er enkel å overse, men som til en forandring fikk mottakeren til å sperre øynene opp:

Flytidene var endret.

Ikke med et kvarters tid, sånn det bruker å være, men med nærmere et halvt døgn. Den godt timede ankomsten i firetiden om ettermiddagen var forskjøvet til midnatt. Det samme gjaldt returen. Framme på Gardermoen ikke klokka 17, men 00.15, naturligvis for sent til å rekke siste tog hjem.

«Av og til er det nødvendig for oss å gjøre justeringer på vår tidtabell. Vi beklager alle ubeleiligheter dette får for deg», skrev flyselskapet, sikkert i håp om at deres passasjerer skulle nikke overbærende, booke om leiebiler og hotellrom, og kompensasjonsløst godta flytider så vriene at selskapet nå selger billettene til halv pris.

Hos Herr og Fru Glom, derimot, begynte vreden å boble.

Flybillettene ble kansellert. De kjører bil isteden. Over alpene bærer det for «Napoleon» og hans Fru, med edelweiss og rødrutet piknikpledd.

Selve oppholdet på den franske rivieraen blir noen dager kortere. «Vi tar det som en tur», sier Herr og Flu Glom og lar innvendingen om at de tross tidsendringen vel ville kommet fram raskere med fly prelle av. De er fornøyde med å ha fått siste stikk.

LES OGSÅ: Her finner du flere muntre God Dag-spalter både med og uten høyt blodtrykk ...

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.