Jeg er på tur hjem. I bil. Det er altfor kaldt ute. Bilen strever med å bli varm. På en måte er det like greit. For det står ei Napoleonskake i passasjersetet.

Den står der helt alene. Det vil si; det gjør den ikke. Den har selskap av solbrillene mine, men det er desember og det er i svært liten grad bruk for solbriller. Så de holder hverandre med taust selskap, de tretten milliardene kalorier som bakeren har puttet i en boks, og solbrillene.

Jeg er som sagt på tur hjem. Jeg har vært i byen. Det er lørdag, og det var nesten ingen i gatene. Alle har frosset inn i shoppingtemplene og på kafeene. Jeg hadde tenkt meg på kafé. Det er ganske stas å gå på kafé på en lørdag. En lørdags formiddag og det er ikke en ting jeg skal rekke. I alle fall ikke tippekampen, den har jeg aldri rukket. Og det er ikke noe annet heller. Det er bare meg. Og et aldeles uforklarlig begjær etter et stykke Napoleonskake. Det må være 18 år siden sist jeg spiste en. Minst.

Kafeen min var aldeles overfylt av mennesker. Jeg kan ikke stå alene i mitt eget selskap med fôret jakke midt på gulvet der og spise Napoleonskake. Hva skulle folk tro. Og si. Se på han der, ja han står midt på gulvet og spiser kake, ja sånn må dere ikke bli, unger. Kunne de sikkert tenkt. Og sagt. I alle fall inni seg.

Derfor er jeg altså på tur hjem. Med en mild angst for at den gulhvite kremen i kaka mi skal sige ut over sine bredder, at Napoleon skal sige sammen og miste all sin keiserlige prakt der han troner på stivfrosset skinn i en stasjonsvogn på vei hjem. Det tar seg ikke ut når slike kaker siger sammen. De mister verdigheten sin.

Men nå er jeg vel hjemme. Jeg og Napoleon. Så nå må dere ha meg unnskyldt. Nå blir det kake.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.