Hun kom tilbake fra vinterferie med et hemmelighetsfullt smil om munnen. Paraplydrinkene var så vidt svelget unna. Hun hadde stjerner i øynene og gyllenbrun hud. Vi bodde på internat sammen, fire jenter. Hun med det drømmende blikket hadde vært i Portugal på ferie.

Vi andre ble litt overrasket da Portugal-fareren etter noen få timer på norsk jord spurte om noen av oss andre ville være med på biblioteket en tur. Hun var egentlig ingen lesehest; hun var mer glad i å ligge og dorme. Men nå var det noe hun skulle hatt tak i, og det så brennkvikt at ingen av oss rakk å få på oss skoa engang før hun var ute av døra. En halvtime senere kom hun tilbake med en stor boks, halvveis gjemt under jakka.

De neste dagene satt hun inne på internatrommet sitt, innerst i gangen. Ingen av oss skjønte helt hva hun holdt på med, men vi hørte lyden av kassettbånd som ble spolt fram og tilbake. Innimellom mumlet hun noe uforståelig. Hun spolte og mumlet, og spolte, og mumlet.

Vi forsto ikke hva hun sa, men vi var ikke dummere enn av vi klarte å legge sammen to og to: Det var naturligvis et språkkurs, på kassett, hun lyttet til. Hun var i ferd med å legge om til portugisisk, i beste «Love Actually»-stil. Sånn skulle hun kapre ferieflørtens hjerte.

Etter en uke ved kassettspilleren kom hun ut i stua. «Escute e repita» sa hun, litt resignert, før hun slang seg ned på sofaen. Vi ba om en oversettelse. Kanskje var det en kjærlighetserklæring hun hadde lært seg, tenkte vi. «Hva escute e repita betyr? Det betyr lytt og repeter …» sukket hun og trakk pleddet godt over hodet.

Det var så langt hun kom. Både med kassettkurset og med portugiseren.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.