Minuttviseren krabbet mot tolvtallet. Naboen tvers over vegen hadde startet avfyringen av sitt tradisjonelle fyrverkeri. Også hjemme hos Familien Glom skulle kvelden markeres med brask og bram og fargesprakende kinaputter på himmelferd. Sånn var i alle fall planen.

Den første lighteren ville ikke. Ikke den andre heller. Etter endelig å ha funnet noen velfungerende tennstikker fikk Herr Glom fart på rakettbatteriet. Skikkelig fart. Og like brennkvikt bråvåknet bekymringen for at utskytningsbasen ikke var helt i vater, men muligens hellet litt for mye mot husets inngangsparti. «Pang» sa det der borte på fortauet.

Fru Glom og jeg var på veg ut ytterdøra i det Herr Glom beinfløy inn porten igjen mens han kavet med armene. Lynraskt gikk vi i dekning, alle tre, sank sammen bak tujahekken med øynene knepet igjen, mens vi la hendene beskyttende over skolten og ventet på at moroa skulle være over. Det braket og smalt på den andre siden av krattet i det vi veltet inn i 2018.

En landskapsarkitekt sa en gang at tujaer bør plantes med to kilometers avstand – minst. Lite visste han om hvor velsignet god beskyttelse en litt stinn hekk kan gi. Intet lysglimt var å skue fra Gloms beskjedne, men akk så panikkframkallende, nyttårsbatteri.

Står man duknakken og gjemmer ansiktet i en tuja, er det i grunnen ikke stort man får med seg. Hvor rakettene tok vegen, vet ingen. Årets fyrverkeri hjemme hos familien Glom ble redusert til besiktigelse av noen fislete røykskyer, som steg opp bak hekken etter at siste skudd hadde stilnet. Så det var vel anvendte hundrelapper, gitt! Trøsten er selvfølgelig at Oslo kommune lot 500.000 gå rett i tåka.

Godt nytt år!

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.