Katten kom nylig hjem igjen med nok en dødelig skade.

Voldsomme sår på toppen av hodet, tilsynelatende bittmerker etter en slåsskamp. Krigeren var slagen, som vi aldri hadde sett den før. Helt paff, slapp og stille. Dette er slutten, tenkte vi.

Men nei, da. To hull, som i det minste så ut til å garantere en hjerneskade eller tre, ble etter et par dager lukket. Og krigeren reiste seg sakte, men sikkert, helt til han på ny var klar til å stige ut av porten til slagmarken – verandadøra.

Neste dag hadde imidlertid sårene utviklet seg til det som lignet en stor svulst, og formen var dalende. Vi lot optimismen ta overhånd, fryktet vi. Men, husveterinæren visste råd, og «svulsten», som skyldtes en betennelse, ble tømt for innhold. Katten reiste seg. Reddet, denne gangen.

De ovennevnte dødsfallene var de første på en god stund. For et par år siden ble en ultimat død avvist, etter at nysgjerrigpusen hadde slikket i seg etsende væske, muligens industriavfall. Smertene var for store til å overkomme, ble det sagt, og en umulig lett løsning ble tilbudt. Etter uker med sterke medisiner, og en katts regenerative evner, ble døden nok en gang overgått.

Hva skjer når de ni livene alle er oppbrukt? Beskjeden kom fra naboen, som med tårer i øynene fortalte om den fatale bilulykken. Det svartkledde liket ble lagt på trappa, mens den umiddelbare sorgen fikk utløp i husstanden.

Omsider var det over, tenkte vi. Helt til vi hørte den velkjente lyden av klør mot ruten, og to gule øyne stirret tilbake gjennom vinduet.

Gjenoppstandelse, også? Nei, på trappen lå liket. Nok en gang var døden lurt – av forveksling, denne gangen.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00