Katten kom nylig hjem igjen med nok en dødelig skade.

Voldsomme sår på toppen av hodet, tilsynelatende bittmerker etter en slåsskamp. Krigeren var slagen, som vi aldri hadde sett den før. Helt paff, slapp og stille. Dette er slutten, tenkte vi.

Men nei, da. To hull, som i det minste så ut til å garantere en hjerneskade eller tre, ble etter et par dager lukket. Og krigeren reiste seg sakte, men sikkert, helt til han på ny var klar til å stige ut av porten til slagmarken – verandadøra.

Neste dag hadde imidlertid sårene utviklet seg til det som lignet en stor svulst, og formen var dalende. Vi lot optimismen ta overhånd, fryktet vi. Men, husveterinæren visste råd, og «svulsten», som skyldtes en betennelse, ble tømt for innhold. Katten reiste seg. Reddet, denne gangen.

De ovennevnte dødsfallene var de første på en god stund. For et par år siden ble en ultimat død avvist, etter at nysgjerrigpusen hadde slikket i seg etsende væske, muligens industriavfall. Smertene var for store til å overkomme, ble det sagt, og en umulig lett løsning ble tilbudt. Etter uker med sterke medisiner, og en katts regenerative evner, ble døden nok en gang overgått.

Hva skjer når de ni livene alle er oppbrukt? Beskjeden kom fra naboen, som med tårer i øynene fortalte om den fatale bilulykken. Det svartkledde liket ble lagt på trappa, mens den umiddelbare sorgen fikk utløp i husstanden.

Omsider var det over, tenkte vi. Helt til vi hørte den velkjente lyden av klør mot ruten, og to gule øyne stirret tilbake gjennom vinduet.

Gjenoppstandelse, også? Nei, på trappen lå liket. Nok en gang var døden lurt – av forveksling, denne gangen.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.