Håndvaskes skånsomt i kaldt vann med lignende farger. Bruk mildt vaskemiddel. Strykes med kaldt jern på vranga. Tørkes flatt i avstand fra direkte varme og sollys. Omforme mens den er fuktig. Tørkes deretter flatt igjen, sto det på vaskelappen. Jeg gratulerte meg selv stille. Jeg hadde faktisk klart å kjøpe en genser som ikke ville duge til annet enn å ligge rett ut i et mørkt, svalt rom. Som var så sensitivt at den knappest ville tåle kroppstemperatur.

Så etter førstegangs bruk ble den liggende en god stund, da, i skittentøykurven. Hadde produsenten fått snusen i at den ville havne der, hadde de nok føyd til at overdelen heller ikke tåler langtidsopphold i nær kontakt med andre klær, men kiloprisen for denne lille tøybiten var så raff at de antakelig regnet med at den skulle brukes.

Det er i det hele tatt mye som grunnet ulne vaskelapper ligger på vent i skittentøykurven. Så mye at det har begynt å bygge seg opp i høyden. I bunnen ligger en hodepute og et par knallrøde grytevotter. Oppover i lagene skjuler det seg glitrende festtopper, silke, fløyel, et par vaskbare tøfler og et pledd, samt en kåpe med innvevde metalltråder. Alt sammen med høyst individuelle temperatur- og sentrifugeringsbehov, og med farger så gilde at hvitvask nok aldri blir hvit igjen. Inntil nylig stakk det også ut en og annen ullsokk fra dette berget av klær, men i det samme snøen kom, rev jeg fram Milo-flaska og ga dem en velgjørende overhaling. Så nå ligger bikinien der isteden. Og der blir den liggende fram til sommeren.

Så spørs det da, om alle disse særegne kravene skal tas på så stort alvor. Genseren med den kravstore vaskelappen takler visst både maskinvask og sentrifugering. Jammen går det bra med både kroppstemperatur og sollys også.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.