Historien er sånn - og la meg først si at jeg er et rasjonelt menneske. Men av og til sviktes man av sin egen hjerne og gjør ting «out of character». Heldigvis, kanskje, ellers ville man ikke hatt mye å skrive hjem om.

Dette var en sånn blackout. Og da snakker jeg ikke om ungdomsversjonen, i kombinasjon med ukontrollerbare mengder sprit. Dette skjedde midt på ettermiddagen, i fullkomment edru tilstand, mens kjernefamilien var på kjøpesenter og gjorde ærend. Yngstemann skulle klippe seg, og siden pappa’n var nestemann i frisørstolen, gikk jeg og 12-åringen i noen butikker. Nå har det seg sånn at Mannens mobiltelefon på mystisk vis stort sett har flatt batteri, så jeg sa; «jeg legger telefonen min i lomma på jakka di, så ringer du fra den til vår eldste sønn når dere er ferdig». Alt vel. Jeg putta telefonen i lomma på den blå jakka, som han hadde hengt på frisørens garderobestativ. Og gikk.

Vi tråkka litt i sportsbutikk og bokhandel, men ble lei før den andre halvdelen var ferdig frisert. Da vi kom tilbake dit, var de i ferd med å betale, så jeg gikk for å hente telefonen min. Og jakka til mannen min hang der, den. Den blå jakka som imidlertid ikke hang der lenger, var den jeg hadde lagt telefonen min i. Og det var da blodet forlot ansiktet mitt. Halsen snørte seg sammen. For mens hjernen må ha glimra med sitt totale fravær, hadde jeg lagt min egen telefon i lomma til den forrige frisørkunden, en vilt fremmed mann.

Panikken sneik seg innpå. Men mens jeg rødkinnet forklarte frisørene at jeg aldri gjør sånne ting, hadde 12-åringen åndsnærværelse nok til å ringe til meg - og fikk kontakt med en hyggelig, intetanende fyr, som hørte en ukjent ringetone fra innerlomma si.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.