Om et par minutter ville vi være ved hotellet, sa GPS-stemmen. Bak rattet satt Herr Glom og loset forsamlingen forbi spradende turister og oppblåsbare krokodiller på Nice’ riviera. Gjennom solbrillene kunne Fru Glom skimte målet.

Men så var det dette med å stole på GPS-en, da … GPS-dama var åpenbart ikke så godt kjent i Nice. Hun sa i alle fall ingenting om at vi skulle svinge av hovedvegen, ikke før det var for sent.«Ta første til høyre» formante røsten i det bilen strøk av gårde ned i en tunnel. Avkjørselen forsvant bak oss.

Sekundene nede i dypet ålte seg av gårde. Sjelden er tiden så lang som når du vet at du kjører feil. I det vi dukket opp igjen, på en annen kant av byen, hadde GPS-kjerringa rekalkulert seg fram til en ny rute. Hvis vi tok litt til høyre, litt til venstre, og ikke brydde oss om envegskjøringer, ville vi være ved hotellet på et blunk. Herr Glom ga gass. Plutselig befant reisefølget seg oppå en skyhøy bru. «God utsikt!» kvitret baksetet. Herr Glom var ikke interessert. Han ville finne hotellet, helst før avspark mellom Brasil og Mexico.

GPS-dama gjorde et nytt forsøk. Herr Glom adlød fruentimmerets ordre, helt til et litt finurlig kryss. «Skulle vi egentlig svingt til venstre?» spurte baksetet forsiktig i det kjerra suste tvers over. Glosene som ble utstøtt fra førersetet i det bilen dundret ned i en ny tunnel, egner seg ikke for gjengivelse.

Det føltes som å spille stigespill. Som å ramle ned den lengste stigen like før mål. Gang på gang. Vi ventet bare på at den kunstig søte kvinnestemmen skulle si «beklager, dere kan jeg ikke hjelpe!», og at skjermen skulle gå i svart. Men GPS-dama ga ikke opp. Imponerende nok hadde hun enda en tunnel hun ville vise fram.

Vi hadde ikke så mye tid i Nice, men vi fikk i alle fall besiktiget undergrunnen fra alle kanter. (PS: Herr Glom rakk fotballkampen)

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.