Man opplever mye rart. Jobben min medfører en del slitasje på klær, for eksempel ved at man må ta mobilen inn og ut av venstre bukselomme omtrent 152 ganger i løpet av en dag. Her forleden puttet jeg mobilen tilbake i lomma, og da skjedde det noe veldig rart: Jeg kjente en underlig bevegelse nedover beinet. Fhompaloump, sa det – også var det noe som traff ankelen.

Min første tanke var at lommen hadde revnet, slik at mobilen gikk tvers gjennom. Men nei, det var mer komplisert: Mobilen hadde kilt seg inn i en sprekk mellom lommen og fôret, noe som gjorde at telefonen nå var fanget nederst inni buksebeinet. Det var ingen mulighet for å få den ut igjen uten å ta av seg buksa, og sånt gjør man jo helst ikke på offentlig sted, så da måtte jeg gå raskeste vei tilbake til kontoret – med et haltende, Herr Flick-aktig ganglag.

Men så eskalerte det: Mobilen begynte nemlig å ringe. Full lydstyrke og med alt av vibrasjon. Et spetakkel uten sidestykke etter hvert som lyden ble høyere og høyere. Jeg prøvde febrilsk å finne riktig knapp, men det er lettere sagt enn gjort når man kjemper mot lag på lag med ekstra tykk og vinterfôret Fjällräven. En eldre dame med blått hår kikket rart på meg: «Unge mann! Det skjer noe veldig fælt i buksa di!?»

Jeg kom meg inn på nærmeste toalett, vrengte av meg buksa og holdt den opp ned for å fjerne støykilden. Ikke nok med det: Hullet har visst vært der ei stund, for i samme slengen fant jeg to bankkort, en kodebrikke, fem kronestykker, en pakke tyggis, åtte fotballkort og et halvt wienerbrød. Det jeg har trodd var dårlig kondis viste seg å være tre kilo ekstra bagasje som har fulgt med hvert eneste skritt jeg har gått – bokstavelig talt.

Moral: Vær forsiktig med hva du slipper inn i buksene dine. Noen måneder senere kan det hende du får deg en lei overraskelse.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00