Tekstmeldingen var signert eldreministeren: «Hei! Har du tatt influensavaksine? Den anbefales alle fra 65 år. Kontakt legen din og les mer på www.fhi.no. Hilsen statsråd Åse Michaelsen».

Mottakeren sperret opp øynene og følte seg med ett litt gammel. Så brøt hun ut i en galgenhumorpreget latterkule som fikk tak, vegger, lesebriller og grevinneheng til å dirre.

Vegen fra erfaren og høyst arbeidsfør 59-åring til å havne i kategorien som får et prøveeksemplar på «Vi over 60» ramlende ned i postkassen, er kort. Når bankkontoen i tillegg jevnlig tilføres det som heter pensjon, og attpåtil eldreministeren ved passerte 65 plutselig bryr seg om ens ve og vel, begynner varsellampene for alvor å blinke.

Det var vel de blinkende lyktene han så, nederlenderen som nylig forsøkte å gjøre 69 til det nye 49 også. «Når jeg er på Tinder og oppgir at jeg er 69, får jeg ikke et eneste svar», sa selvhjelpsguruen. Etter å ha forhørt seg med myndighetene, og fått avslag, har han nå gått rettens veg for å få jekke ned alderen sin med 20 år. Han begrunner ønsket med at alderen hemmer ham i samfunnet, at tallene gir ham trøbbel når han prøver å kurtisere det motsatte kjønn, og at en legesjekk dessuten viser at han biologisk sett er på høyde med en 45-åring. Om han får gjennomslag, gjenstår å se, men jeg har mine tvil.

Selv om nedoverbakken skulle føles bratt noen år, og påminnelsene om en vordende alderdom være mange, så hev hodet, og hev pensjon.

Og ikke prøv å nedjustere alderen. Et sånt ønske må vel være sikreste tegn på at man begynner å bli ørlite granne skrullete.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00