Tekstmeldingen var signert eldreministeren: «Hei! Har du tatt influensavaksine? Den anbefales alle fra 65 år. Kontakt legen din og les mer på www.fhi.no. Hilsen statsråd Åse Michaelsen».

Mottakeren sperret opp øynene og følte seg med ett litt gammel. Så brøt hun ut i en galgenhumorpreget latterkule som fikk tak, vegger, lesebriller og grevinneheng til å dirre.

Vegen fra erfaren og høyst arbeidsfør 59-åring til å havne i kategorien som får et prøveeksemplar på «Vi over 60» ramlende ned i postkassen, er kort. Når bankkontoen i tillegg jevnlig tilføres det som heter pensjon, og attpåtil eldreministeren ved passerte 65 plutselig bryr seg om ens ve og vel, begynner varsellampene for alvor å blinke.

Det var vel de blinkende lyktene han så, nederlenderen som nylig forsøkte å gjøre 69 til det nye 49 også. «Når jeg er på Tinder og oppgir at jeg er 69, får jeg ikke et eneste svar», sa selvhjelpsguruen. Etter å ha forhørt seg med myndighetene, og fått avslag, har han nå gått rettens veg for å få jekke ned alderen sin med 20 år. Han begrunner ønsket med at alderen hemmer ham i samfunnet, at tallene gir ham trøbbel når han prøver å kurtisere det motsatte kjønn, og at en legesjekk dessuten viser at han biologisk sett er på høyde med en 45-åring. Om han får gjennomslag, gjenstår å se, men jeg har mine tvil.

Selv om nedoverbakken skulle føles bratt noen år, og påminnelsene om en vordende alderdom være mange, så hev hodet, og hev pensjon.

Og ikke prøv å nedjustere alderen. Et sånt ønske må vel være sikreste tegn på at man begynner å bli ørlite granne skrullete.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.