I utgangspunktet skal det nå ventes og ventes i fire uker til ende. Men det har man neppe tid til.

For før man har tid til å vente skal det ryddes og vaskes. Alt må jo skinne når julen endelig kommer. Og det må jo pyntes. Noen tar pyntingen litt lenger enn andre. I helga ble visstnok 12.000 julelys tent på et hus på Sørlandet. Såpass bør det jo være. Fyrverkeri måtte det være for å innvie førjulstida i år også. Det skal ikke være tvil om at det snart er jul hvert fall. For naboene kan det jo være greit å bli minnet på at julen nærmer seg også.

De som kjenner meg vet vel at jeg ikke akkurat er noen verdensmester i å pynte opp leiligheten. Verken før jul eller på andre tider av året. Det ble ikke 12.000 julelys hos meg i år heller, men en julestjerne får gleden av å henge i vinduet noen uker framover. Litt skakt henger den nok, men da glemmer jeg hvert fall ikke at det nærmer seg jul. Minimalistisk og greit.

Også må det handles julegaver. Selv om det stedvis nok var kaotisk på butikkene rundt om på fredag, stopper det ikke der. Nå gjenstår fire-fem uker hvor det er håpløst å finne en parkeringsplass ved kjøpesentrene. Enda verre er det å finne plass til å bevege seg inne på butikkene. Hadde jeg vært litt bedre til å planlegge hadde jeg gjort unna julehandelen i sommer. Det ville vært mer fredelig. Men som alle andre år venter jeg til 23. desember i håp om at julefreden da har senket seg.

Jeg skal hvert fall bruke adventstiden på det den er ment som, nemlig venting. vente på at alle andre blir ferdig med det de skal så det blir rolig til jeg begynner.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00