For meg vil 2018 gå inn i historiebøkene som tidenes «inne-sommer».

Her forleden la jeg ut et bilde av at jeg satt i sofaen og så Tour de France. En kvinnelig bekjent var raskt på plass med en kommentar: «Sitter du INNE i finværet?!?»

Hun var lamslått og rystet, men jeg går da ikke ut i sola når det er mer enn 20 grader!

Min nordnorske hud har aldri klart å bli brun – bare solbrent og fæl. Jeg blir svidd som ribba på julekvelden bare jeg skrur på taklyset.

Nei, for sånne som meg er varmen bare ekstremt ubehagelig. Jeg blir dehydrert og gretten – med kvalme, hodepine og søvnmangel som resultat.

For ikke å snakke om at dyra og bøndene våre lider. Hvis dette er klimaendringer vi ser i praksis, så er det ikke lenger noe gøy å våkne opp til solskinn. Den ellers så livsviktige sola har blitt en fiende.

«Hvor høy solfaktor bruker du?!» spurte nabodama forskrekket da hun kom hjem fra ferie og ble blendet av mitt kritthvite legeme. «Har du ikke badet i sommer?!»

– Nei, erru gæren! Stranda er det verste stedet på jord. Stekende hett, masse folk, bråk og sand – og ikke minst grumsete vann fullt av både parasitter, alger, gjedder, totninger og andre livsfarlige skapninger. For ikke å snakke om den sjukt ekle følelsen av klissete solkrem mot huden. Yuuuk!

Nei, jeg trives best i skyggen – trygt gjemt bak husets vegger. Hvis solskinnsmafiaen på stranda synes jeg er en dust, så er det deres mening.

Jeg velger å dusje i rent vann og blande meg et glass iskald saft mens jeg med god samvittighet ser på tynne menn i sykkeltights.

Nå håper jeg bare at det snart er over.

Det skal bli så deilig med litt vinter og kulde igjen.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.