Den italienske mesteren lagde noen utrolig fete og smakfulle symfonier, men siden verkene var like i begge ender, var det ganske ofte vanskelig å skjønne hva som var starten og slutten. Det kan være en av årsakene til at han alltid ble slaktet av pressen.

«Griseri» og «komplett farse», skrev avisene. «Tungt fordøyelig», mente andre. Journalistene elsket å grille den stakkars Chorizo, som ikke kunne noe for at han var et uheldig og misforstått geni.

Sammen med de mektige mesterverkene «O Sala Mio» og den knallsterke «Salchicha Picante», er hans grandiose «Bratwurster Concerto» det musikalske høydepunktet.

Med sine polske gener var han også populær på dansegulvet. Giuseppe behersket dansen «pols» bedre enn de fleste, og ble i 1752 utnevnt til polsemaker av første klasse i hjembyen Kiełbasa.

Chorizo slet dessverre med alvorlige hetetokter, og han følte seg ofte helt kokt etter en firetimers konsertmaraton med Wienerfilharmonien. Vår gode venn fikk etter hvert en skikkelig knekk, og etter en krangel som involverte både en termos og store mengder kokende vann, gikk han fullstendig ut av sitt gode skinn.

Enden på visa ble fryktelig trist: Som kontrabassist i det engelske ensemblet «Bangers and Mash» spiste han seg i hjel på sportswienerpølsebrød under høyst tragiske omstendigheter på den femte utgaven av bluegrassfestivalen i den tunisiske byen Reekes-Alaht.

Mannen er borte, men musikken lever evig.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.