Den italienske mesteren lagde noen utrolig fete og smakfulle symfonier, men siden verkene var like i begge ender, var det ganske ofte vanskelig å skjønne hva som var starten og slutten. Det kan være en av årsakene til at han alltid ble slaktet av pressen.

«Griseri» og «komplett farse», skrev avisene. «Tungt fordøyelig», mente andre. Journalistene elsket å grille den stakkars Chorizo, som ikke kunne noe for at han var et uheldig og misforstått geni.

Sammen med de mektige mesterverkene «O Sala Mio» og den knallsterke «Salchicha Picante», er hans grandiose «Bratwurster Concerto» det musikalske høydepunktet.

Med sine polske gener var han også populær på dansegulvet. Giuseppe behersket dansen «pols» bedre enn de fleste, og ble i 1752 utnevnt til polsemaker av første klasse i hjembyen Kiełbasa.

Chorizo slet dessverre med alvorlige hetetokter, og han følte seg ofte helt kokt etter en firetimers konsertmaraton med Wienerfilharmonien. Vår gode venn fikk etter hvert en skikkelig knekk, og etter en krangel som involverte både en termos og store mengder kokende vann, gikk han fullstendig ut av sitt gode skinn.

Enden på visa ble fryktelig trist: Som kontrabassist i det engelske ensemblet «Bangers and Mash» spiste han seg i hjel på sportswienerpølsebrød under høyst tragiske omstendigheter på den femte utgaven av bluegrassfestivalen i den tunisiske byen Reekes-Alaht.

Mannen er borte, men musikken lever evig.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00