2016 har tappet oss hardt for rockestjerner og legender. Like før jul var det god natt og vel hjem for Rick Parfitt, gitaristen i boogierockbandet Status Quo.

Det fikk meg til å tenke tilbake på et veldig hyggelig møte jeg hadde med Parfitt og Status-vokalist Francis Rossi, du vet han med hestehalen.

En sommerkveld, det kan ha vært rundt 2002 eller så, satte jeg meg i bilen utenfor HA-redaksjonen i Grønnegata og satte kursen mot Festplassen i Vallset. Oppdraget; du skal ha med deg et par lokale Status Quo-blodfans og møte de to frontmennene i Status Quo.

I ei campingvogn under noen granlegger i Vallset satt to av rockens harde slitere og ladet opp til konsert på Festplassen. En ganske striks, for ikke å si pisse sur, manager ga meg beskjed om at jeg fikk max 10 minutter av rockestjernenes tid. Jeg skred inn i campingvogna, der herrene Rossi og Parfitt tok meg i mot med all verdens vennlighet. Jeg husker de syntes det var en snodig plass å spille på;midt ute i granskauen på Hedmarken.

10 minutter ble til 45 minutter. HAs utsendte og de to Status Quo-frontfigurene holdt praten i gang om Telecastere, en gitarinteresse vi fant ut at vi delte. Deretter møtte de to våre medbragte Status-fans, signerte LP-covere og lot seg villig avbilde sammen med både fansen og undertegnede.

Nå er han borte. Parfitt. Og flere andre storheter. Det har vært fest i rockehimmelen i romjula, for der sitter det mye bra folk nå.

Sjøl har jeg et veldig hyggelig minne fra da jeg møtte Status Quo i ei campingvogn under en granlegg i Vallset.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00