2016 har tappet oss hardt for rockestjerner og legender. Like før jul var det god natt og vel hjem for Rick Parfitt, gitaristen i boogierockbandet Status Quo.

Det fikk meg til å tenke tilbake på et veldig hyggelig møte jeg hadde med Parfitt og Status-vokalist Francis Rossi, du vet han med hestehalen.

En sommerkveld, det kan ha vært rundt 2002 eller så, satte jeg meg i bilen utenfor HA-redaksjonen i Grønnegata og satte kursen mot Festplassen i Vallset. Oppdraget; du skal ha med deg et par lokale Status Quo-blodfans og møte de to frontmennene i Status Quo.

I ei campingvogn under noen granlegger i Vallset satt to av rockens harde slitere og ladet opp til konsert på Festplassen. En ganske striks, for ikke å si pisse sur, manager ga meg beskjed om at jeg fikk max 10 minutter av rockestjernenes tid. Jeg skred inn i campingvogna, der herrene Rossi og Parfitt tok meg i mot med all verdens vennlighet. Jeg husker de syntes det var en snodig plass å spille på;midt ute i granskauen på Hedmarken.

10 minutter ble til 45 minutter. HAs utsendte og de to Status Quo-frontfigurene holdt praten i gang om Telecastere, en gitarinteresse vi fant ut at vi delte. Deretter møtte de to våre medbragte Status-fans, signerte LP-covere og lot seg villig avbilde sammen med både fansen og undertegnede.

Nå er han borte. Parfitt. Og flere andre storheter. Det har vært fest i rockehimmelen i romjula, for der sitter det mye bra folk nå.

Sjøl har jeg et veldig hyggelig minne fra da jeg møtte Status Quo i ei campingvogn under en granlegg i Vallset.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.