Glem isbjørn og veps, hoggorm og spekkhogger. Alle disse nusselige skapningene er helt harmløse sammenlignet med den virkelige trusselen mot liv og helse:

Hudormer.

Hvis man følger litt med på de store norske nettavisene, så går det knapt ei uke uten at man finner skremmende overskrifter om hudormenes herjinger midt i folks ansikter. «HER KOMMER HUDORMEN UT!», leser vi. «SE VIDEO!»

Personlig har jeg aldri sett en hudorm i levende live – og takk og lov for det. I så fall hadde jeg trolig lagt meg ned og dødd av skrekk på flekken.

Men hvorfor er hudormene så populære å skrive om? Sikkert fordi folk klikker på alt som inneholder ordet «orm» i kombinasjon med setningen «under huden din». Det høres jo unektelig skummelt ut å ha et levende supermonster som kravler rundt der inne i fjeset.

Men er hudormen virkelig en giftig og dødelig orm? Etter å ha forsket i flere måneder, kan jeg i dag konkludere med at svaret er et rungende NEI. Hudormene er visst en slags kviselignende urenhet som vises i form av mørke prikker i huden. Noen synes åpenbart at dette er stygt, og går derfor til ganske drastiske grep for å fjerne prikkene. Eller ormene, som de så tåpelig kalles.

Før det oppstår mer panikk og hysteri, la oss nå bli enige om at disse komplett idiotiske hudormene ikke er særlig farlige. De gjemmer seg ikke under senga og venter på å spise deg mens du sover. De legger heller ikke tusenvis av egg inni nesa, slik at du plutselig en dag våkner til din egen personlige versjon av mesterverket «Snakes on a Plane».

La oss i fellesskap utrydde dette fæle lille beistet ved å bare ignorere det totalt.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.