Jeg hadde småløpt inn i svømmehallen og sto ved kassa, seks minutter før de avsluttet billettsalget, 36 minutter før de stengte bassenget.

«Jeg rekker vel akkurat å svømme tusen meter», smilte jeg. Litt andpusten, kanskje, men full av optimisme. Badevakten klarte ikke å skjule skepsisen. Han så på klokka si og deretter på meg en gang til. Jeg har ikke så åpenlyst fått vurdert svømmedyktigheten min siden jeg ble sendt på svømmekurs som seksåring. Den gangen rakk vannet meg akkurat til munnen – da jeg sto på tå på grunna. Åpnet jeg kjeften, var det synonymt med å drukne.

LES OGSÅ: Urin mot forkjølelse

Nå, derimot, atskillige år og utallige svømmeturer i Mjøsa seinere, anser jeg meg sjøl som en over middels dyktig svømmer til amatør å være. God flyteevne både på rygg og bryst, strømlinjeformede armbevegelser. Det er mulig jeg hadde hakket bedre rytme og teknikk da jeg i studietida bodde i pysjamasavstand til Sentralbadet i Bergen, men jeg mener fortsatt jeg har kraft i frasparket, sjøl om det er lenge siden svømming sto på noe regelmessig treningsprogram.

Dette var det åpenbart helt umulig for badevakten å forestille seg, der jeg sto med anorakk, lue og ludvik-sekk på ryggen. Men han slapp meg inn med et skeivt smil.

LES OGSÅ: Kampen mot labyrinten

Og fordelen med dårlige odds, er selvfølgelig at mistro avler motivasjon. For gjett om jeg skulle vise han! Ingen tid til oppvarming eller gradvis økning av tempo. Jeg kastet meg uti det og satte opp en frekvens som etter fire lengder føltes overmodig for både lunger og armer, men som tok meg til tusen meter i god tid før bassenget stengte. Å, de små hverdagsseire!

Men tvileren i kassa hadde selvfølgelig gått av vakt.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00